Previous Next

ЧЕРЕЗ ТИЖДЕНЬ – ВЕЛИКДЕНЬ!

В цей надзвичайно складний та трагічний для нашої країни час особливо важливо, щоб наші діти вміли поважати все те прекрасне, чисте, світле, що було створене минулими поколіннями нашого народу та оберігали успадковане ними багатство. І так само, як наші предки, зберігали народні звичаї, вміли бачити красу нашої землі та з повагою відносились до неї.

Заради збереження національних традицій щороку, за тиждень до світлого свята Воскресіння Господнього, в гуртках образотворчого мистецтва проводяться тематичні заходи, присвячені святу Великодня. Традиційно, це оформлення Пасхальної виставки у вітринах центру, тематичні заняття зі створення Великодніх листівок, розфарбування крашанок і мальованок, виготовлення пластилінових кроликів та курчат та написання традиційної буковинської воскової писанки. Перебуваючи, здебільшого, на дистанційній формі навчання наші маленькі митці особливо відповідально та старанно готувались до цьогорічного Великоднього тижня, який розпочався 14 квітня 2022 року відкриттям виставки «Пасхальна веселка». Виставка демонструє прекрасні дитячі малюнки:яскраві весняні квіти, великодні композиції, серед яких по дитячому милі та зворушливі пасхальні зайці та курчата, серйозні графічні роботи, живописні пейзажі та натюрморти – всі творчі роботи наших юних художників свідчать, що твори мистецтва здатні передавати найглибші почуття, одним з найважливіших серед яких є любов до рідної домівки, до землі на якій народився, до її культури, звичаїв та традицій.

19 квітня о 15.00 год. в приміщенні бібліотеки центру відбудеться майстер-клас з написання традиційної буковинської воскової писанки. До участі в майстер-класі в цьому році ми запрошуємо дітей, які приїхали до нашого міста з інших областей України.

Слідкуйте за нашими новинами і ми будемо знайомити вас з подальшими цікавими заходами творчого життя вихованців гуртків образотворчого мистецтва, присвяченими святу Великодня.

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук