Previous Next

В Україні стартував Місяць цифрової грамотності

53% українців володіють цифровою грамотністю нижче базового рівня. Тому Міністерство цифрової трансформації України оголосило місяць цифрової грамотності — масштабну інформаційну кампанію, яка надихне українців на навчання цифрових навичок.

Місяць цифрової грамотності відбудеться в межах національного проєкту Дія.Цифрова освіта в листопаді 2021 року.

Ініціативу вже підтримали Київстар, Укрпошта, WOG, Цитрус, robota.ua, Jooble, MEGOGO, «Проєкт підтримки Дія», що впроваджується ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції, і перелік партнерів постійно оновлюється.

Стратегічний партнер — швейцарсько-українська Програма EGAP, що виконується Фондом Східна Європа. Інформаційним партнером став Facebook.

Організатори інформаційної компанії закликають лідерів думок і соціально відповідальні компанії долучатися до ініціативи. Щодня впродовж місяця спільно з партнерами заплановано:

▪️розповідати про цифрові компетентності та проводити інтерактивні квестові завдання на вивчення кожної з компетентностей;

▪️складати національний тест з цифрової грамотності Цифрограм для громадян, а також Цифрограми для вчителів, медиків, держслужбовців, міжнародну сертифікацію навичок володіння комп’ютером ICDL;

▪️проводити в соцмережах конкурси на тему цифрової грамотності з подарунками;

▪️організовувати освітні онлайн-події;

▪️презентувати покрокові інструкції щодо використання онлайн-сервісів.

Нагадаємо, однією зі стратегічних цілей Міністерства цифрової трансформації України є навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки.

Інформацію про активності в межах Місяця цифрової грамотності можна буде відстежувати в соцмережах за хештегом #DigitalMonth.

«Юність Буковини» долучилася, давайте вчитися разом!

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук