Previous Next

Цікавинки на День художника України

Вже стало доброю традицією в гуртках образотворчого мистецтва нашого центру проводити виховний захід, присвячений Дню художника України що святкується в другу неділю жовтня. Кожного року ми намагаємось познайомити наших вихованців з видатними художниками України, говоримо про особливості сучасних стилів та напрямків в образотворчому мистецтві. Ми виконували цікаві практичні завдання, брали участь у багатьох майстер-класах.

8 жовтня 2021 р. виховний захід до Дня художника України проходив у формі презентаційного проєкту «Українське мистецтво кінця ХІХ - початку ХХ ст.». В центрі уваги наших вихованців постали постаті відомих українських художників Миколи Пимоненка, Олени Кульчицької та Олекси Новаківського. Щоб максимально висвітлити мистецький спадок цієї історичної доби учасники проекту – вихованці гуртка «Світ фантазій» (керівник Олена Мажуровська) поділились на три команди, кожна з якої презентувала результати пошуково-дослідницької роботи про життя і творчість одного з вищезазначених художників. Окрім цікавого екскурсу в історію вихованці гуртка «Світ фантазій» отримали практичне завдання – створити імітацію до одного з творів. Мета цього завдання полягала в спробі вихованцями виконати авторську творчу роботу, дотримуючись схожості з оригіналом, але не копіювати його, а лише досягти впізнаваності, додавши якісь несподівані елементи, які б осучаснили твір, або спростили, або стилізували його. Завдання було надзвичайно захоплюючим для наших вихованців! Юні художники продемонстрували 27 творчих робіт, виконаних за мотивами відомих творів Миколи Пимоненка, Олени Крушельницької та Олекси Новаківського.

Виховний захід сприяв розвитку навичок критичного мислення у вихованців, активній комунікації і вмінню командної взаємодії для досягнення спільної мети, дав досвід у створенні цікавих проектів.

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук