Previous Next

Вокальні гуртки чекають на тебе

Чернівецький обласний центр естетичного виховання «Юність Буковини» запрошує дітей віком від 5 до 21 року на заняття у вокальних гуртках та студіях в 2021-2022 навчальному році.

Вокальне мистецтво із-за великої популярності по праву вважається  найбільш затребуваним серед дітей різного віку. Здібність до творчості закладений природою в кожній дитині. Більшість дітей хочуть займатися музикою «для себе». Їм подобається підбирати мелодії на слух, створювати власні музичні композиції, імпровізувати. Головною умовою успішних занять є насамперед власний інтерес дитини до занять вокалом, захопленість процесом.

Голос - найприродніший музичний інструмент, даний дитині від народження. Як і будь-яким іншим інструментом, ним треба вчитися користуватися.  Ключова роль в цьому процесі належить    педагогу, який знає - як заохочувати дітей, якими повинні бути заняття для дітей з різними музичними обдаруваннями, в якій атмосфері  потрібно проводити заняття. Педагог з вокалу приділяє велику увагу красі мови, ставить дихання і артикуляцію, вчить користуватися вокальними здібностями.

В ЧОЦЕВ «Юність Буковини» працює 4 вокальні гуртки за напрямами, естрадний, народний та академічний спів: Народний художній колектив студію естрадно-народного співу «Мрія» очолює Заслужений працівник освіти - Світлана Іванівна Літовська.

Сучасний естрадний спів давно відійшов від канонічних принципів співу й у своєму розвитку з величезною швидкістю рухається вперед. На занятті естрадного та народного вокалу  діти відроджують та популяризують  народні автентичні пісні, збирають місцевий фольклор; вивчають відомі  естрадні пісні, знайомляться з іншими напрямки естрадної музики.

Керівник гуртка академічного співу «Жайвір», Заслужена артистка України, викладач кафедри музики Чернівецького національного факультету ім. Ю. Федьковича - Ірина Степанівна Куліковська-Стиць. Не дивлячись на популярність естрадної манери виконавства, педагог працює в академічній манері. Правильна постановка голосу є дуже значущим моментом у розвитку і реалізації голосових даних. Академічний вокал має низку особливостей, які обумовлюються специфікою даного виду співу. Він не передбачає використання апаратури підсилення звуку, а тому виконавець має досконало контролювати свій голос і розвивати його діапазон. Виконавець має оволодіти низкою нюансів музичної, вокальної та артистичної виразності.

Гурток «Театр пісні – «Only together» очолює випускниця Чернівецького коледжу мистецтв ім. С. Воробкевича, нині студентка Одеської національної музичної академії ім. Антоніни Нежданової - Анастасія Сергіївна Рошка. Вихованці гуртка спільно з педагогом створюватимуть мюзикл-композиції, вокальні постановки, проводитимуть відеозйомки.

Гурток естрадного співу «Вікторія» очолює випускниця кафедри музики Чернівецького національного факультету ім. Ю.Федьковича – Христина Любомирівна Гав’янець.

Цікава творча атмосфера в гуртку залишить незабутні враження для кожного вихованця. Спільно з керівником діти прийматимуть участь в різних проєктах, концертних програмах, заходах.

Так що, дорогі дітки,  співайте!   Адже ми- співоча нація!   Ми чекаємо на вас !!! 

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук