Previous Next

Відбувся он-лайн майстер-клас з вокального мистецтва

5 квітня 2021 року відбувся майстер-клас керівника вокального гуртка «Жайвір », викладача кафедри музики ЧНУ ім. Ю. Федьковича, заслуженої артистки України Ірини Стиць-Куліковської  «Особливості роботи педагога з розвитку академічного голосу у вихованців вищого рівня навчання».

Майстер-клас проведено для керівників гуртків вокально-хорового жанру закладів позашкільної освіти області в режимі онлайн-формату з використанням платформи Googlе Meet. Ключові аспекти, на яких керівник акцентувала увагу педагогів з вокалу - це cистемна робота з вдосконалення вокальної майстерності вихованців (дихання, звуковедення, звуковидобування, дикція, артикуляція, резонатори…). Академічний вокал має низку особливостей, які обумовлюються специфікою даного виду співу. Він не передбачає використання апаратури підсилення звуку, а тому виконавець має досконало контролювати свій голос і розвивати його діапазон. Співак має оволодіти низкою нюансів музичної, вокальної та артистичної виразності. Вихованці гуртка «Жайвір» Габріела Кожокар, Галина Пелепюк, Світлана Бойчук, Анна Зварич продемонстрували результативність онлайн- занять з педагогом.

Ірина Стиць-Куліковська на авторському блозі постійно публікує матеріали для педагогів з вокалу: «Інтонування основного тону», «Дихання - основа вільного співу», «Гігієна голосу», «Збереження голосового апарату методом співу бельканто».

Методистом вокально-хорового жанру Вовк Надією Миколаївною  озвучено конкретні настанови керівникам гуртків щодо результативного забезпечення дистанційного навчання на платформах  ZOOM, Googlе Meet, Viber та роботи з вихованцями в режимі онлайн. Основний акцент поставлено на організації індивідуальної роботи з вихованцями під час дистанційного навчання та виконання програмового матеріалу.

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук