Previous Next

Кольоровий настрій

У другу неділю жовтня в Україні відзначається свято – День художника. Радість, яку дарують нам картини - це радість участі разом з художником в тому процесі пізнання світу, який ми називаємо  мистецтвом. Художник – це не тільки зображувач, але ще і філософ, мислитель, психолог. У картинах часто можна побачити набагато більше, ніж просто реалістичне або просто красиве зображення. Творці вкладають в них мораль, відображення епохи, певний посил. 

Вже не перший рік вихованці гуртків образотворчого мистецтва ЧОЦЕВ «Юність Буковини» долучаються до участі у святкуванні Дня художника України. Цього року виховний захід «Кольоровий настрій» відбувся 11 жовтня.

Вихованці гуртка «Палітра» (керівник Вікторія Савчук) ввели присутніх в чарівний світ образотворчого мистецтва, розказавши історію виникнення свята. Учасники заходу мали можливість оглянути виставку творчих робіт вихованців гуртків «Світ фантазій» та «Палітра», а ще з задоволенням позмагались у веселій вікторині.

Головною ж темою заходу було знайомство з трагічною долею видатного українського художника Олександра Мурашка, життя якого обірвалось 100 років тому, в червні 1919 року. 

В своїй творчості Олександр Мурашко намагався показати народ як носія етичних та естетичних цінностей. Саме на цьому  важливому світосприйнятті художника зосередила свій виступ керівник гуртка «Світ фантазій» Олена Ліварюк. Демонструючи репродукції картин Олександра Мурашка, Олена Павлівна зосередила увагу вихованців на самобутності художника, його глибокому розумінні живого непридуманого світу. Саме Олександрові Мурашко належить відомий вислів «Будьте в мистецтві як діти – щирими та безпосередніми».  Художник загинув на 44 році життя, повний нових ідей і творчих планів.

В другій частині виховного заходу відбулися майстер-класи для всіх охочих спробувати себе в ролі художника та намалювати осінній пейзаж. Майже 100 вихованців гуртків з задоволенням взялись до справи. 

Хвилюючою миттю для учасників заходу стала посвята гуртківців в «Юні художники» та урочиста обіцянка гордо нести це звання. 

Всіх присутніх вітали із святом вихованки вокального гуртка «Колорит» (керівник Ірина Кабачій) даруючи  чудовий піднесений настрій.

Дбайливо зберігаючи і розвиваючи традиції самобутньої національної художньої школи, художники України стверджують вічні загальнолюдські цінності, приносять людям радість спілкування з прекрасним.

Від щирого серця вітаємо митців Буковини з професійним святом!

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук